Новият Hilux на Toyota

Нова интелигентна трансмисия за версиите 3.0L D-4D

Позициониран в един изключително конкурентен сегмент, Toyota Hilux се доказа като един от най- успешните пикапи не само на евротпейския, но и на глобалния пазар. За да отговори на все по- високите потребителски изисквания, компанията демонстрира официално моделното поколение 2009 година на автомобила и си постави за цел да реализира 47 000 негови представители в Европа през следващата година.

Основните промени по екстериора на Toyota Hilux са свързани с новата трапецовидна предна решетка, променената предна броня с по- обемни форми, новите петнадесетцолови алуминиеви джанти при версията Double Cab SR и седемнадесетцолови при Double Cab SR-X, добавянето на два нови цвята- Blue Metallic и Greyish Brown, и др. В интериора наблюдаваме изцяло нов четириспицов волан с интегрирано управление на аудиосистемата, освежен инструментален блок, нови осветителни уреди и климатична инсталация, и др. Всички 3.0 D-4D Double Cab модификации пък са екипирани със спортни седалки.

Обновеният Hilux на Toyota може да бъде оборудван с един от двата комън рейл дизелови двигателя от второ поколение. 2.5 литровият D-4D задвижващ агрегат, който гарантира максимална мощност от 120 конски сили и максимален въртящ момент от 325 Нм (в комбинация с две и четири задвижващи колела) е съчетан с петстепенна механична предавателна кутия. Комбинираният разход на гориво е от 7.4 до 8.3 литра на 100 километра в зависимост от вида на версията.

Трилитровият D-4D мотор, който се предлага само при версията Double Cab, обещава максимална мощност от 171 конски сили и максимален въртящ моментот 360 Нм в диапазона 1400- 3400/мин. Задвижващият агрегат се комбинира само със задвижване на четирите колела. Предавателните кутии са петстепенна механична или изцяло новата интелигентна- Artificial Intelligence (AI), петстепенна автоматична трансмисия, която се адаптира към конкретните пътни условия и стил на управление на водача.

http://auto-press.net/cat_1/sub_5408/

Източник: Auto-Press.net

TОП обяви

Технически характеристики

Налични модификации 20702. Моля сигнализирайте за грешки в информационната система !!