Mercedes-Benz ще модернизира S-Клас

Сегашното поколение на Mercedes-Benz S Class е на пазара от 2005 г.

От фирмата са планирали през следващата година този модел да получи умерен фейслифт и модернизация, за да може да отговори на предизвикателствата от появата на изцяло новата Серия -7 на BMW и новото поколение на Audi A8, което трябва да се появи на пазара през 2010 г.

Прототипи на обновения модел вече бяха засечени в Германия и в САЩ по време на тестове. Най-новите шпионски снимки на обновената S-Класа показват доста ясно какво може да се очаква от фейслифта на луксозната лимузина.

Единствената по-голяма промяна е новият дизайн на фаровете и новите предна и задна брони. Виждат се и малки промени в радиаторната решетка, нови диодни дневни светлини и променени отвори за въздух. Заедно със стандартната S-Class, промени ще претърпи и AMG версията. При този модел броните също ще бъдат нови.

Най-вероятно при това обновяване на S-Клас няма да има промени в двигателите и те ще останат същите, които и сега се монтират на луксозния автомобил.

Все пак има и нещо ново, през следващата година ще видим нов хибриден модел S400. Системата ще бъде от бензинов V6 двигател с обем 3.5 литра и електродвигател с мощност 15kW. Комбинираната мощност на хибридния мерцедес ще бъде 295 к.с. (220kW), а максималният въртящ момент ще е 375Nm. Хибридният вариант ще има относително добра динамика, като ще ускорява от място до 100 км/час за 7.3 секунди. Средният разход на гориво ще бъде според производителите 7.9 литра на 100 км.

S400 Hybrid ще бъде с литиево-йонни батерии, като от Mercedes считат, че ще бъдат първият производител предлагащ серийно производство с новото поколение акумулатори.

TОП обяви

Технически характеристики

Налични модификации 20702. Моля сигнализирайте за грешки в информационната система !!