Нова изненада от BMW - новата 8-ма серия

С появата на концептуалния модел CS, от BMW показаха сериозни намерения да пуснат на пазара модел във вариант луксозно купе с четири врати. Очаква се той да се превърне в ново поколение осма серия и да излезе на пазара през 2010 година. Този клас тепърва ще се развива, като обичайните заподозрени Aston Martin, Porsche и Mercedes-Benz вече пуснаха своите модели.

Разработката на прототипа е предоставена на моторспорт подразделението на баварците, които в момента работят и по създаването на спортни версии на Х5 и Х6. За да се улесни работата по проекта, инженерите ще ползват голяма част от вече съществуващи детайли от представената наскоро седма серия, но новата осма серия ще бъде по-дълга и широка. Както конкурентите в класа Aston Martin Rapide, Porsche Panamera и Mercedes-Benz CLS , новата луксозна баварка ще разполага с всички възможни електронни системи и помощници и най-скъпи материали като: карбон, алуминий и кевлар.

Топ двигателят ще бъде разработен на базата на V10 агрегата от М5, но с добавени още два цилиндъра, превръщайки го в истински високооборотен V12 6.0-литров звяр. Мощността още не е потвърдена, но се очаква тя да бъде около 550 кс или повече.

Източник: Automedia.bg

TОП обяви

Технически характеристики

Налични модификации 20702. Моля сигнализирайте за грешки в информационната система !!