Volkswagen VI Blue Motion – 3.8 литра на 100 км

И новият Golf шесто поколение ще има версия с висока ефективност BlueMotion, която виждаме във всички модели на марката от Polо до Passat.

При Golf VI Blue Motion средният комбиниран разход на гориво е 3.8 литра на 100 км, а вредните емисии от CO2 са само 99 г/км.

Тези показатели на Golf BlueMotion се изравняват с данните за Polо BlueMotion. Според Volkswagen тази модификация на Golf ще бъде петместният автомобил с най-нисък разход на гориво, който се продава на пазара сега.

Двигателят на Golf Blue Motion e турбодизел с обем 1.6 TDI common-rail с максимална мощност 77 kW. Максималният въртящ момент е 250 Nm при 2000 об/мин. За намаляване на разхода на гориво допринася преработената скоростна кутия с пет степени, подобрената аеродинамика на колата и гумите с ниско съпротивление. Ускорението от място до 100 км/час е за 11.3 секунди, а максималната скорост на тази версия е 187 km/h.

Volkswagen VI Blue Motion – 3.8 литра на 100 км Новият Golf VI първоначално ще се предлага с две версии на турбодизеловия двигател 2.0 TDI CR. По-слабата е с мощност 81 kW и има комбиниран среден разход 4.5 литра на 100 км. По-силната е с мощност 103 kW и комбиниран разход на гориво 4.9 литра на 100 км. От Volkswagen обаче, планират да разширят набора от турбодизелови двигатели предлагани с новия Golf, като има двигатели с мощност от 66 до 125 kW.

Според официални информации, версията на Golf BlueMotion ще бъде в продажба през първата половина на идната година. Тези дни обаче, холандското издание на списание Autoweek пише, че този модел ще бъде на пазара още през ноември тази година.

TОП обяви

Технически характеристики

Налични модификации 20702. Моля сигнализирайте за грешки в информационната система !!