Париж 2008: Saab ще представи концепцията 9X Air

В Интернет се появиха неофициални снимки на изцяло новата концептуална разработка 9X Air на Saab, която ще бъде демонстрирана за първи път по време на международното автомобилно изложение в Париж (4-19 октомври). Концепцията е развита на базата на 9X BioHybrid concept, който видяхме на салона в Женева през март тази година.

Кабрио концепцията 9X Air е оборудвана с мек таван, интериорът е високо технологичен, и като цяло поставя началото на един изцяло нов модел в гамата на Saab, който по всяка вероятност ще се нарича 9-1 и ще бъде пуснат в производство през следващата година.

Автомобилът е с дължина 4.43 м и ще предложи място за четирима възрастни. По непотвърдена информация, концептуалната разработка ще бъде с хибридно задвижване, като ще разполага с 1.4 литров flex-fuel задвижващ агрегат, използващ като гориво биоетанол (Е85), и пакет литиево- йонни батерии. Максималната мощност на модела е около 200 конски сили, а максималният въртящ момент е 280 Нм.

Това ще бъде достатъчно ускорението от 0 до 100 км/ч да се извършва за 8.1 секунди, а максималната скорост на движение да достигне над 230 км/ч. В същото време очакваният разход на гориво е около 5 литра на 100 километра. Saab 9X Air е с предно задвижване, предавателната кутия е шестстепенна роботизирана с възможност за превключване от волана.

Източник: Auto-Press.net

TОП обяви

Технически характеристики

Налични модификации 20702. Моля сигнализирайте за грешки в информационната система !!