Новия Saab 9-4X

Само преди два дни от Saab показаха нова концепция създадена на базата на 9X BioHybrid.

Сега става ясно, че съвсем скоро, през ноември на автомобилното шоу в Лос Анджелис, шведите ще представят един от основните си модели, изцяло новия SUV 9-4X.

Това е първата снимка на серийната версия на новия автомобил, която днес се появи в интернет. Този модел е определян като среден SUV с дължина 4770 мм, широчина 1800 мм и височина 1680 мм.

Дизайнът не се различава много от концепцията представена през януари в Детройт. Макар все още да няма пълни технически данни за 9-4Х вече се знае, че базисната версия за европейските пазари ще бъде с бензинов турбодвигател с обем 2.0 литра, мощност 245 к.с. (183kW) и максимален въртящ момент 400Nm. Движението се предава към четирите колела чрез автоматична трансмисия с шест скорости. Новият Saab 9-4X ще ускорява от място до 100 км/час за 6.4 секунди и ще достига максимална скорост от 250 км/час.

Американската версия ще бъде с бензинов двигател V6 с мощност 284 к.с. (209kW), който ще бъде комбиниран със същата автоматична скоростна кутия. Вероятно на по-късен етап ще се появи и V6 турбодизелова версия, която ще бъде с агрегата на General Motors с мощност 250 к.с. (184kW) и максимален въртящ момент 550Nm.

Автомобилът ще има ксенонови фарове от ново поколение, електронна система за контрол на стабилността, електронен traction control, 17 инчови лети джанти и гуми с размер 245mm.

За да се намалят разходите, платформата на Saab 9-4X ще бъде използвана и от новото поколение на Cadillac SRX. Двата автомобила ще бъдат произвеждани в завода в Ramos, Meксико.

TОП обяви

Технически характеристики

Налични модификации 20702. Моля сигнализирайте за грешки в информационната система !!