Предварителен поглед на Е-Class Coupe и Cabrio

Mercedes-Benz CLK е нещо като Франкенщайн - базата е от C-Class, външния вид е вдъхновен от E-Class, а цената е някъде по средата. Моделът е в свой собствен сегмент и няма преки германски конкуренти. Продажбите вървят чудесно, но въпреки това от компанията производител планират прекратяване на производтвото на CLK, като на негово място ще се появят coupe и cabrio версии на E-Class.

Междувременно, близки до серийни варианти, прототипи бяха забелязани близо до централата на компанията в Герамния. Тези последни компютърни графики ни дават известна информация за това как ще изглежда автомобила.

Гамата от двигатели ще включва новия 3.5л V6 с 272кс, а флагмана E500 ще бъде задвижван от 5.5-литров V8. Нещата стават много сериозни веднага щом надзърнем под капака на AMG версията на модела, която ще разполага с 481кс, произведени от ръчно изработен V8 с 6.2 литра работен обем. E-Class coupe ще се предлага и с 4Matic системата за двойно предаване, а на по-късен етап е възможна дори появата на хибридно задвижване.

Решението CLK да премине на E-Class платформа е продиктувано от желанието на Mercedes да представи ново coupe и кабриолет, базирани на C-Class, който да се превърне в главен конкурент на популярните двувратите версии на 3-ката на BMW. Предварителен външен вид на бъдещия модел можете да видите ТУК.

Историята не приключва тук, от компанията имат планове да стартират и ново спортно комби, базирано на ConceptFASCINATION. Автомобилът ще бъде първият сериен модел, използващ платформата на Е-Class, и се очаква в шоурумите в началото на следващата година. Новата Е-Class Coupe и Cabrio ще дебютират през следващата година на автомобилното шоу в Женева.

TОП обяви

Технически характеристики

Налични модификации 20702. Моля сигнализирайте за грешки в информационната система !!