Новия Трабант вече реалност

Немското возило се завърна на сцената след 18-годишно отсъствие.

Вчера ви показахме ексклузивни кадри от премиерата на новия концептуален Trabant nT във Франкфурт. Днес пък сме ви подготвили подробни фотографии и информация за възроденото возило.

Както личи от снимките, електрическият Trabant nT се е сдобил с по-модерни форми, които все пак напомнят за своя предшественик. В салона също могат да бъдат открити прилики с двутактовата машина. За разлика от нея обаче,Trabant nT разполага с климатик и дигитален километраж.

Според днешната информация, електрическият Trabant, гарантира непрекъснат пробег от 160 км. Максималната скорост, която достига е с 10 км. по-висока от тази на предшественикът му - 130 км/ч.

Както вече ви информирахме, главната разлика между двете возила се крие под капака. Вместо двутактов двигател, при възроденият модел са поставени електромотор и акумулаторни батерии. Освен от общата електрическа мрежа, батериите се дозареждат и от слънчев панел на покрива на колата.

За сега няма информация за това кога електрическото возило ще стъпи на пазара. Спекулира се единствено с цената, която според запознати ще бъде около 10 000 евро.

Познатият двутактов Trabant се появи през 1957 година и слезе от поточната линия през началото на 90-те години на миналия век. За този период, колата получи три модификации, от които са произведени над 3 милиона екземпляра.

TОП обяви

Технически характеристики

Налични модификации 20702. Моля сигнализирайте за грешки в информационната система !!