BMW проектира модел с предно предаване на базата на Mini

BMW най-вероятно ще създаде втора производствена линия за Mini в завода си в Регенсбург в Германия. Засега плановете за „германско Mini” са в по-далечна перспектива, според шефа на производството в BMW Франк Петер Арнд (Frank-Peter Arndt).

В интервю за неделното издание на вестник Independent on Sunday, Арнд казва, че „поради бързия ръст на търсенето на Mini, трябва да се помисли за втора производствена линия за тази марка. Най-вероятно тя ще бъде създадена в немски завод на фирмата, в който ще се произвеждат различни модели на базата на Mini.”

Очаква се след въвеждане на новите модели Roadster и Coupe на Mini, заводът в Оксфорд, Англия да достигне максималния си капацитет. Експертите считат, че е малко вероятно BMW да продължи да разширява завода в Оксфорд. За това говори и договорът, който BMW планира да подпише с Magna за производство на Mini R60 Crossover от идната година в австрийския Грац.

Има обаче още една причина за създаване на производствена линия на Mini в Германия. Както казва Арнд тя ще произвежда „модели на базата на Mini”. Става ясно, че в BMW обмислят изцяло нов модел, който да бъде произвеждан на удължена платформа на Mini. Целта на Баварската фирма е да създаде пряк конкурент на мини автомобила на Audi с предно предаване Audi А1, който трябва да се появи още идната година, както и на новото поколение на Mercedes A-class.

По всичко личи, че до 2-3 години BMW ще представи своя първи сериен модел с предно предаване.

http://news.automedia.bg/read/8024.html

Източник: Automedia.bg

TОП обяви

Технически характеристики

Налични модификации 20702. Моля сигнализирайте за грешки в информационната система !!